Általában a szédülésről

A szédüléses panaszoknak több oka lehetséges. Vérnyomás- és vércukor-ingadozás, vérszegénység, bizonyos hétköznapi vírusos betegségek, túlzott kifáradás és még sok egyéb ok mellett az egyensúlyrendszer betegségei is okozhatnak szédüléses panaszokat. Az egyensúlyrendszer végkészüléke, érzékelő szerve a fülünkben legbelül, a belső fülben helyezkedik el.

Az alvási nehézségeket sok esetben környezeti, vagy életmódbeli tényezők okozzák, vagy teszik még rosszabbá. Ezeket azonban bizonyos "trükkökkel" befolyásolni lehet, és így az alvásminőség sok esetben egyszerű eszközökkel nagymértékben javítható - ezt hívjuk alvás higiénének. Az alábbiakban néhány ilyen hasznos tanácsot, vagy trükköt olvashat.

A merevedési zavar és az ezzel kapcsolatos kudarcok takargatása nemegyszer jóval túlmutat a potencia problémákon, más betegségek tüneteként is megjelenhet, ezért sokkal nagyobb kockázattal járhat a bajok elkendőzése, mint az, ha érintettként szakember véleményére támaszkodik a probléma hátterének felderítésében.

A koleszterin a táplálkozás során kerül szervezetünkbe, és májunk is termeli. Fehérjékhez kötötten kering a vérben, és a sejtjeinkhez így jut el. Az úgy nevezett "rossz koleszterin" (LDL-koleszterin) emelkedett vérszintje érelmeszesedéshez és betegségek kialakulásához vezethet. A "jó koleszterinnek" (HDL-koleszterin) ugyanakkor érvédő hatása lehet. A koleszterin mellett a másik legfontosabb vérzsírféleség a triglicerid. Amikor tehát vérzsírokról beszélünk mindkét vegyülettípusra gondolnunk kell.