Szalka Praxis

Mátészalka, Kálvin tér 7.

Bejelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges, amely az alábbi módon tehető meg:

 • Jobbra, a baloldali oszlopban lévő <Bejelentkezés> modulban látható <Fiók létrehozása> linkre kattintva (lásd a képen piros nyíllal jelölve) megjelenik a kitöltendő űrlap.

   

 • Minden mező értelemszerűen kitöltendő, ha valamelyik üresen marad, nem lehet tovább lépni. Csak valós adatokat adjon meg, a Név mezőbe a teljes nevet, ne pedig nick nevet vagy becenevet adjon meg (ez utóbbiakat a Felhasználónév mezőbe írja be!!!). Válasszon szabadon jelszót! A jelszó legalább 6 karaktert, köztük egy számot és egy nagybetűt kell, hogy tartalmazzon!
 • Az adatok megadása után még ki kell tölteni a mezők alatt található, úgy nevezett <Ellenőrző kód>-t. Ez egy „furcsa”, két részben megjelenő, képet, számokat, betűket, foltokat tartalmazó ablak. Ez egyfajta védelem az úgynevezett számítógépes robotok ellen. Mindkét szót vagy számsort be kell írni a <Gépelje be a két szót> feliratot tartalmazó mezőbe. Ha a karakterek nem olvashatóak, lehet újat kérni a körbefutó nyilak ikonjára kattintva (a hangszóró ikon felett). Ha a hangszóró ikonra kattint, akkor a zaj mellett angolul hallható betűket illetve számokat kell az üres mezőbe beírni. A kérdőjelre kattintva a védelem súgója jelenik meg. A karakterek beírása után kattintson a <Regisztrálás> gombra! Ha nem egyeznek meg a feltüntetett szavak vagy számok az Ön által beírt karakterekkel, újra lehet próbálkozni.
 • A <Regisztrálás> gombra kattintva a megjelenő oldalon "A fiókja elkészült, az ellenőrző hivatkozást megküldtük az Ön által megadott e-mail címre. Önnek az e-mail átvétele után az ellenőrző hivatkozásra kattintással ellenőriznie kell a fiókját, ezt követően adminisztrátorunk aktiválja a fiókját a bejelentkezés előtt." üzenet lesz olvasható.
 • A rendszer egy levelet fog küldeni a megadott e-mail címre, amelyben megkapja a fiók véglegesítéséhez szükséges adatokat.
  A levél tartalma: "Kedves XY! Köszönjük, hogy regisztrált a(z) Szalka Praxis webhelyen. A fiókja elkészült, melyet használatba vétele előtt ellenőriznie kell. A fiók ellenőrzéséhez kattintson a következő hivatkozásra, vagy másolja a vágólapra, és illessze be a böngészője címsorába: (itt következik az a hivatkozás, amelyre kattintania kell).
  Ellenőrzés után értesítjük adminisztrátorunkat, hogy aktiválja az Ön fiókját. Ezt követően meg fogja kapni a visszaigazolást.
  Amint megtörtént a fiók aktiválása, a következő felhasználónévvel és jelszóval bejelentkezhet a(z) http://szalkapraxis.hu/ webhelyen:
  Felhasználónév:(amit megadott)
  Jelszó: (amit megadott)"
 • Miután a levélben szereplő hivatkozásra kattintott, megtörténik email címének ellenőrzése. Ezt a megjelenő lap is bizonyítja, a következő üzenettel: "E-mail címének ellenőrzése megtörtént. Miután adminisztrátorunk jóváhagyta az Ön fiókját, értesítjük Önt e-mailben, és Ön be tud jelentkezni a webhelyre."
 • Ezután meg kell várnia azt, hogy aktiváljam a regisztrációját. Ekkor történik meg a jogosultságok beállítása is, ettől függ, hogy milyen tartalmakhoz férhet hozzá a weblapon. Ennek megtörténtéről egy újabb levelet fog kapni, a következő tartalommal: "Kedves XY! Adminisztrátorunk aktiválta az Ön fiókját. Most már bejelentkezhet a(z) http://szalkapraxis.hu/ webhelyen a regisztráláskor megadott (amit megadott) felhasználónévvel és jelszóval."

Ha esetleg nem kapná meg az első levelet, nézze meg levelező rendszerének Spam szűrés beállításait, lehet, hogy itt akadt el a levél és bekerült a Spam fiókba. Ha itt sem találja meg a visszaigazoló levelet, jelezze az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, esetleg várjon 1-2 napot és ezután a visszaigazoló levél nélkül próbálkozzon belépni a megadott adataival!

piping-physical

Ha elfelejtette a jelszavát vagy felhasználói nevét, a rendszer emlékeztető levelet küld a regisztráció során megadott e-mail címre.

Ehhez a honlap jobb oldalán, a baloldali oszlopban lévő <Bejelentkezés> modulban látható <Elfelejtette felhasználónevét?> vagy <Elfelejtette jelszavát?> linkre kattintva (a képen piros nyilakkal jelölve), az e-mail címének megadása után emlékeztető levelet fog kapni.

 

Az e-mail cím megadása után még ki kell tölteni a mező alatt található, úgy nevezett <Ellenőrző kód>-t. Ez egy „furcsa”, két részben megjelenő, képet, számokat, betűket, foltokat tartalmazó ablak. Ez egyfajta védelem az úgynevezett számítógépes robotok ellen. Mindkét szót vagy számsort be kell írni a <Gépelje be a két szót> feliratot tartalmazó mezőbe. Ha a karakterek nem olvashatóak, lehet újat kérni a körbefutó nyilak ikonjára kattintva (a hangszóró ikon felett). Ha a hangszóró ikonra kattint, akkor a zaj mellett angolul hallható betűket illetve számokat kell az üres mezőbe beírni. A kérdőjelre kattintva a védelem súgója jelenik meg.

A karakterek beírása után kattintson az <Indítás> gombra! Ha nem egyeznek meg a feltüntetett szavak vagy számok az Ön által beírt karakterekkel, újra lehet próbálkozni.

A levél tartalma attól függ, hogy mi az, amit elfelejtett.

 • A felhasználói név hiánya esetén regisztrált felhasználói nevét küldi el a rendszer az e-mail címre a következő tartalommal: "Kértek egy felhasználónév emlékeztetőt az Ön Szalka Praxis fiókjához. Az Ön felhasználóneve: (a hiányzó felhasználónév). A fiókjába való bejelentkezéshez kattintson az alábbi hivatkozásra. http://szalkapraxis.hu/index.php/component/users/?view=login Köszönjük."
 • Ha a jelszavát felejtette el, akkor az e-mail címre küldött levélben egy hosszú kódot és egy linket talál: "Helló! Kérés érkezett az Ön Szalka Praxis fiókja jelszavának módosítására. A jelszó módosításához be kell küldenie ezt az ellenőrző kódot, hogy ellenőrizni tudjuk a kérés jogos volt-e. Az ellenőrző kód a következő: (itt olvasható az a karakter sorozat, amit be kell másolnia). Kattintson az alábbi URL-címre az ellenőrző kód beírásához és a jelszócsere folytatásához. http://szalkapraxis.hu/index.php/component/users/?view=reset&layout=confirm Köszönjük."
  Kattintson a linkre, majd az ekkor megjelenő oldalon a felső mezőbe írja be a felhasználói nevét, az alsó mezőbe pedig be kell másolnia a levélben elküldött ellenőrző kódot (nem szükséges egyenként beírnia a karaktereket, a kijelölés - másolás - beillesztés funkció vagy a <Ctrl-C> és <Ctrl-V> billentyű kombináció is használható). Ezután kattintson az <Indítás> gombra, majd a megjelenő oldalon megadhatja az új jelszavát.

A weboldal segítségével a praxis betegeinek lehetőségük van a krónikus gyógyszereik felírását kérni. Ehhez egy rövid űrlapot kell csak kitölteniük, majd ezt elküldeni nekünk. A funkció igénybe vételéhez előzetes regisztráció, majd az oldalra történő bejelentkezés szükséges. Az elküldött igénylések feldolgozása mindig a legközelebbi munkanapon, a reggeli órákban történik. A rendelési időben (8:00-11:00) történt recept igénylés feldolgozása csak a következő munkanapon lesz esedékes, kérjük ennek figyelembe vételét!

Hogyan kell az igényt leadni?

Miután bejelentkezett az oldalra, a Főmenü/Szolgáltatások/Receptigénylés menüpontra kattintva megjelenik a kitöltendő űrlap.

Ha nem jelentkezett be, akkor a következő ábra fogadja:Sikeres bejelentkezés és a menüpontra történő kattintás után megjelenik az űrlap:

Minden sor értelemszerűen kitöltendő (név, e-mail cím, TAJ szám megadása a pontos azonosíthatóság érdekében szükséges). Ha nem tudja átvenni a recepteket a rendelési időben, lehetőség van erre a SAS Gyógyszertárban, annak nyitvatartási idejében. Ezt a <Gyógyszertárba kérem> felirat mögötti rádió gombra kattintva jelezze nekünk.

Az <Igényelt gyógyszerek> mezőben felsorolásszerűen írja össze a szükséges gyógyszerek neveit, a <Megjegyzés> mezőben egyéb igényeket vagy megjegyzéseket tehet (pl. több havi gyógyszerigény).

A fekete betűkkel írt <Biztonsági szó> a szürke hátterű, sárga csíkokkal áthúzott területen olvasható, ezt kell beírnia az üres mezőbe. Erre, az úgynevezett számítógépes robotok elleni védelem miatt van szükség. Amennyiben eltéveszti a karaktereket, hibajelzést kap (a <Küldés> gombra történő kattintás után): "SAJNÁLOM: Kérem adja meg ismét a biztonsági szót és nyomja meg a Küldés gombot" szöveggel. A korábban beírt adatokat nem kell ismételten megadni, csak a <Biztonsági szó>-t.

Ha szeretne saját e-mail címére is egy másolatot kapni a leadott igényről (ezzel egyébként tesztelheti is a rendszer működőképességét), tegyen egy pipát a <Kérek másolatot> felirat előtti négyzetbe!

Kattintson a <Küldés> gombra!

Ha minden megfelelően történt, akkor a megjelenő lapon a következő szöveg olvasható: "Az online form elküldése SIKERES".

Ha valamit esetleg elrontott, a <Minden törlése> gombra kattintva törölheti az addig kitöltött mezők tartalmát.

A weboldal segítségével a praxis betegeinek lehetőségük van a szakorvosi leleteik és zárójelentéseik szkennelt változatainak a weblap segítségével történő elküldésére. Ehhez egy rövid űrlapot kell csak kitölteniük, majd ezt elküldeni nekünk. A funkció igénybe vételéhez előzetes regisztráció, majd az oldalra történő bejelentkezés szükséges. Az elküldött dokumentumok feldolgozása mindig a legközelebbi munkanapon történik.

Hogyan kell a leletet feltölteni?

Miután bejelentkezett az oldalra, a Főmenü/Szolgáltatások/Leletküldés menüpontra kattintva megjelenik a kitöltendő űrlap.

Ha nem jelentkezett be, akkor a következő ábra fogadja:

Sikeres bejelentkezés és a menüpontra történő kattintás után megjelenik az űrlap:

 

Minden sor értelemszerűen kitöltendő (név, e-mail cím, TAJ szám megadása a pontos azonosíthatóság érdekében szükséges).

A <Megjegyzés> mezőben egyéb igényeket vagy megjegyzéseket tehet (pl. beutaló igénylés a lelet alapján). Ha a leletről gyógyszert is szeretne felíratni, az erre vonatkozó igényét ne itt, hanem a <Recept igénylés> menüpontban tegye meg!

A <Csatolmány> mezőben történik a küldendő lelet kiválasztása. Ennek a mezőnek a megjelenése illetve a gombok felirata eltérő lehet attól függően, hogy milyen web böngészőt használ (pl. Internet Explorer, Chrome vagy Mozilla, a fenti képen az utóbbi által megjelenített verzió látható). Egyszerre minimum 1, maximum 5 db lelet elküldésére van lehetőség. A <Tallózás...> gombra (piros nyíllal jelölve) kattintva megjelenik számítógépének könyvtár szerkezete, ahonnan ki kell választani a számítógépére előzetesen beszkennelt, feltölteni kívánt leletet. Ha nemcsak egy, hanem több leletet is szeretne küldeni, akkor a második, majd harmadik (és így tovább) <Tallózás...> gombra kell kattintania és a lelet kiválasztás folyamatát megismételnie. A feltölthető fájl formátumok a következők: jpg, png, gif, pdf, zip. Több oldalas leleteket egyetlen fájlba szerkesztve illetve szkennelve küldjön!

A fekete betűkkel írt <Biztonsági szó> a szürke hátterű, sárga csíkokkal áthúzott területen olvasható, ezt kell beírnia az üres mezőbe. Erre, az úgynevezett számítógépes robotok elleni védelem miatt van szükség. Amennyiben eltéveszti a karaktereket, hibajelzést kap (a <Küldés> gombra történő kattintás után): "SAJNÁLOM: Kérem adja meg ismét a biztonsági szót és nyomja meg a Küldés gombot" szöveggel. A korábban beírt adatokat nem kell ismételten megadni, csak a <Biztonsági szó>-t.

Ha szeretne saját e-mail címére is egy másolatot kapni a feltöltött leletekről (ezzel egyébként tesztelheti is a rendszer működőképességét), tegyen egy pipát a <Kérek másolatot> felirat előtti négyzetbe!

Kattintson a <Küldés> gombra!

Ha minden megfelelően történt, akkor a megjelenő lapon a következő szöveg olvasható: "Az online form elküldése SIKERES".

Ha valamit esetleg elrontott, a <Minden törlése> gombra kattintva törölheti az addig kitöltött mezők tartalmát.

Bejelentkezés

Ki olvas minket?

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi

Legújabb felhasználók

 • KissJózsef
 • Tóth Csaba
 • Regina22
 • Faag
 • Martonagnes

Oldaltérkép

Weboldalunkon sütiket használunk. Néhányuk nélkülözhetetlenek a weboldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk a webhely és a felhasználói élmény javításában (nyomkövető sütik). Ön dönti el, hogy engedélyezi-e a sütik használatát vagy nem. Felhívjuk figyelmét, hogy ha elutasítja őket, akkor nem biztos, hogy tudja használni a webhely összes funkcióját. Ha az 'Elfogadom' gombra kattint, hozzájárul a sütik használatához. Amennyiben nem szeretné, hogy az oldal sütiket (cookie) használjon, kattintson a 'Nem engedélyezem' gombra! További információkért olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat!