Táplálkozás 60 év felett

Ide kattintva az OGYÉI, időseknek szóló táplálkozási ajánlásairól olvashat.

A lektinekről ...

A lektinek olyan szénhidrát-kötő fehérjék (glikoproteinek), amelyek képesek a sejteket agglutinálni (összetapasztani) anélkül, hogy megváltoztatnák a struktúrájukat, viszont a funkciójukat módosítják. E tulajdonságuk miatt agglutinineknek is nevezik őket.

elolvasom

A D-vitamin szerepéről

A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk. A D-vitamin leginkább a csont anyagcserében betöltött szerepéről ismert. A napjainkban is folyó tudományos kutatások azonban számos olyan jelentős hatására derítenek fényt, amelyekre korábban ...

elolvasom

A flavonoid vegyületekről

A flavonoidokról az elmúlt években több kutatás és tanulmány is megjelent. A jelenlegi ismereteink szerint nagyon fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében és a betegség megelőzésben. Antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyagok ...

elolvasom

Az omega-3 zsírsavról

Az OMEGA-3 zsírsavak szerepe a táplálkozásban és a gyógyításban Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének ...

elolvasom