Koleszterin és diéta - Étrendi tanácsok

Az emberi szervezet a zsírsavszükségletét képes biológiailag szintetizálni. Vannak azonban olyan zsírsavak, amelyeket a szervezet nem képes előállítani és amelyeket ezért a táplálkozás útján kell bevinni.

elolvasom

Az omega-3 zsírsavak szerepe a táplálkozásban és a gyógyításban

Az OMEGA-3 zsírsavak szerepe a táplálkozásban és a gyógyításban Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének ...

elolvasom

Koleszterin és érelmeszesedés

A koleszterin a táplálkozás során kerül szervezetünkbe, és májunk is termeli. Fehérjékhez kötötten kering a vérben, és a sejtjeinkhez így jut el. Az úgy nevezett "rossz koleszterin" (LDL-koleszterin) emelkedett vérszintje érelmeszesedéshez és betegségek ...

elolvasom